funda rating

Taxatie in Emmen

Wil jij een woning laten taxeren in Emmen? Er zijn allerlei redenen om een woning te laten taxeren. Zo kan een taxatierapport nodig zijn om bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ-waarde van jouw woning, om de verkoopwaarde van jouw woning te bepalen of om een financieringsaanvraag voor een woning in te kunnen dienen. In het laatste geval betreft het de taxatie van een nog te kopen woning. Een taxatierapport kan alleen worden opgesteld door een taxateur die erkend is. Wil jij een huis laten taxeren in Emmen? De erkende taxateurs van Bentum Dragtstra zijn je graag van dienst.

Huis laten taxeren in Emmen door een makelaar van Bentum Dragtstra

Een door alle partijen geaccepteerde taxatie van je huis kan alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Alle taxateurs van Bentum Dragtstra makelaars en taxateurs zijn daarom NRVT gecertificeerd, aangesloten bij het NWWI en lid van de NVM. Zo ben je honderd procent verzekerd van een gedegen en objectieve taxatie. De taxatie van een huis in Emmen is bij ons in goede handen.

Gratis waardeadvies

Heb je nog geen officieel taxatierapport nodig, maar wil je graag weten wat de waarde van je woning in Emmen is? Daarvoor ben je bij Bentum Dragtstra aan het juiste adres. Onze taxateurs komen vrijblijvend bij je langs voor een gratis waardeadvies. Na het waardeadvies van jouw woning ontvang je van ons een adviesprijs. Aan de hand van deze adviesprijs kan er een goede vraagprijs voor jouw woning worden vastgesteld. Je kunt niet alleen bij Bentum Dragtstra terecht voor een waardeadvies of een taxatie, wij helpen je ook graag met de verkoop van jouw woning. Wil jij een huis verkopen in Emmen? Van het bepalen van de vraagprijs tot de afhandeling met de notaris, de makelaars van Bentum Dragtstra begeleiden je door het hele traject.

Het officiële taxatierapport

Wil jij een officieel taxatierapport laten opstellen? Ook dan kun je bij ons terecht. De makelaars van Bentum Dragtstra hanteren bij de taxatie van uw woning het NRVT-taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) wordt geaccepteerd. Onze makelaars stellen graag een geldig taxatierapport voor je op.

Taxatie van een woning in Emmen – Zo werkt het

Als een woning wordt getaxeerd, wordt de marktwaarde van de woning vastgesteld. Aan de hand van deze marktwaarde kan een vraagprijs worden opgesteld, maar kan ook een financiering worden aangevraagd. Om de waarde van jouw woning zo exact mogelijk vast te stellen, bekijkt de makelaar tijdens het taxeren in Emmen jouw woning op de volgende zaken:

  • De staat van de woning. Heeft jouw woning achterstallig onderhoud? Dan gaat dat ten koste van de waarde van jouw woning
  • De ligging van de woning. In wat voor omgeving staat jouw woning? Is het een nette wijk? Welke voorzieningen zijn in de buurt? Hoe beter de ligging van de woning, hoe hoger de prijs
  • Het oppervlakte en de inhoud van jouw woning
  • Het type woning (appartement, vrijstaande woning, rijtjeswoning etc.)
  • De constructie van jouw woning en de gebruikte materialen
  • De mate van isolatie. Een goed geïsoleerde woning heeft vaak een hoger energielabel, waardoor de waarde van de woning hoger uitvalt
  • Eventuele energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of gevelisolatie

Waarom een woning laten taxeren in Emmen

Een huis taxeren in Emmen kan worden uitgevoerd ten behoeve van financiering met of zonder NHG. Er zijn echter ook andere redenen om een taxatierapport op te laten stellen. Zo kan een taxatierapport nodig zijn voor de belasting, voor het regelen van een nalatenschap/erfenis/successie, voor het regelen van een echtscheiding of boedelverdeling of om jouw huidige hypotheek over te sluiten. Taxatierapporten zijn tevens een vereiste als je bezwaar aan wilt tekenen tegen de WOZ-waarde (de door jouw gemeente vastgestelde waarde) van jouw woning.

De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van meerdere soorten belastingen. Wanneer de WOZ-waarde van jouw woning te hoog wordt vastgesteld, betekent dat dat je meer belasting moet gaan betalen. Vind jij dat de WOZ-waarde van jouw woning te hoog is vastgesteld? Dan kun je bezwaar indienen. Een geldig taxatierapport, opgesteld door een erkende taxateur, kan jouw bezwaar ondersteunen, waardoor de kans groter is dat het bezwaar in behandeling wordt genomen. Wil jij een taxatierapport laten opstellen om een van de bovenstaande redenen? De taxateurs van Bentum Dragtstra zijn je graag van dienst.

De kosten van een woningtaxatie

De kosten van een woning laten taxeren in Emmen zijn fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat ze eenmalig van het belastbaar inkomen in box 1 afgetrokken mogen worden. Hierdoor betaal je over een lager bedrag inkomstenbelasting. De kosten van een taxatie in Emmen verschillen per makelaarskantoor. Ben je benieuwd naar de kosten van een taxatierapport bij ons makelaarskantoor? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Taxatie van een woning in Emmen

Wil jij een woning laten taxeren in Emmen? De taxateurs van Bentum Dragtstra voeren de taxatie van jouw woning in Emmen graag voor je uit. Heb je vragen over het taxatierapport, wil je meer weten over ons bedrijf en onze andere diensten of wil je een taxatierapport op laten stellen door onze taxateurs? Voor meer informatie, advies of een afspraak kun je het onderstaande contactformulier invullen of telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord.

hero image

Tel:
E-mail: