Huis verkopen Emmen

Het verkopen van een woning

Bij het verkopen van een woning in Emmen komt veel kijken. Van het bepalen van de vraagprijs en het adverteren tot het voeren van de onderhandelingen, het verkopen van een woning brengt veel regelwerk met zich mee. Wil je zeker weten dat jij jouw woning verkoopt? Dan is het aan te raden om een makelaar in de arm te nemen. De makelaars van Bentum Dragtstra hebben jarenlange ervaring met het verkopen van woningen in én rond Emmen. Wil jij een huis verkopen in Emmen? De verkoop van jouw woning is bij ons in goede handen.

Woning te koop aanbieden in Emmen met behulp van Bentum Dragtstra

Bentum Dragtstra is een ervaren makelaarskantoor. Wij zijn gevestigd in Emmen, maar onze makelaars en taxateurs zijn werkzaam in de wijde omgeving van Emmen. Je kunt bij ons terecht voor de verkoop van jouw woning, maar wij helpen je ook graag met het vinden van een nieuwe woning. Tevens kunt u bij ons terecht voor het taxeren van woningen. Omdat wij zowel woningverkoop als woningaanvragen behandelen, zijn de lijntjes tussen vraag en aanbod bij ons kort. Het komt vaak voor dat woningverkopers via ons kantoor ook weer een nieuwe woning vinden. Bentum Dragtstra is een full-service makelaarskantoor. Wij helpen je met alle aspecten van het verkopen van een woning. Door jouw woning te verkopen met Bentum Dragtstra worden allerlei werkzaamheden, zoals het leveren van een geverifieerde taxatie van de woning en de onderhandelingen over de prijs uit jouw handen genomen. Hieronder staat beschreven hoe een woning te koop aanbieden in Emmen met behulp van Bentum Dragtstra eruit ziet.

De eerste kennismaking

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het verkopen van een woning. Daarom beginnen wij altijd met een kennismakingsgesprek. In het kennismakingsgesprek leren wij jou kennen en leer jij ons kennen. We bespreken jouw huidige woning, de eventuele vraagprijs en andere belangrijke zaken. Door jou goed te leren kennen, kunnen wij jou gedurende het hele verkooptraject altijd zo goed mogelijk van dienst zijn.

Het bepalen van de vraagprijs

Wil jij jouw huis verkopen in Emmen? Dan is het belangrijk dat je goed weet wat de woning waard is. Bij Bentum Dragtstra krijg je altijd een gratis verkoopadvies. Na de waardebepaling weet je wat jouw woning waard is. Aan de hand van de waardebepaling stellen wij, samen met jou een vraagprijs op. De vraagprijs ligt vaak hoger dan de werkelijke waarde van de woning. Factoren zoals de ligging, de staat, het energielabel en het uitzicht van de woning spelen een belangrijke rol in de waardebepaling en kunnen de vraagprijs omhoog drijven. Door alle aspecten van de woning goed te bekijken kunnen wij de waarde van jouw woning goed vastleggen en samen met jou een passende vraagprijs bepalen.

Huis verkopen in Emmen? Ontdek de kracht van goede marketing

Na het bepalen van de vraagprijs staat de woning definitief te koop. Wil jij jouw woning snel verkopen? Dan is goede marketing van groot belang. Door jouw woning onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroepen, wordt de woning sneller verkocht en ontvang je vaak een hoger bedrag voor jouw woning. Bentum Dragtstra helpt je met het maken van goede foto’s en plaatst jouw woning niet alleen op haar eigen website en funda, maar maakt ook gebruik van social media zoals Facebook. Door jouw woning op verschillende platformen aan te bieden bereikt het een groter publiek en wordt jouw woning sneller verkocht.

Bezichtigingen

Als de woning op allerlei platformen wordt aangeboden, is het wachten op geïnteresseerden. Moet je een aantal weken wachten op geïnteresseerden? Gebruik die tijd dan om jouw huis zo goed mogelijk verkoopklaar te maken. Door kleine mankementen, zoals onkruid in de tuin, een klemmende deur, een raam met een barst of een slecht geschilderd kozijn te verhelpen, zorg je ervoor dat jouw woning een aantrekkelijke uitstraling heeft en een krachtige indruk achterlaat op alle bezoekers. Zo wordt de kans op jouw woning verkopen in Emmen aanzienlijk groter. Heb je via ons makelaarskantoor een aanvraag voor een bezichtiging ontvangen? De makelaars van Bentum Dragtstra begeleiden alle bezoekers door jouw woning. Het is niet gebruikelijk en bovendien sterk af te raden om als bewoners aanwezig te zijn bij de verkoop van jouw eigen woning. Bezoekers kunnen jouw aanwezigheid als een belemmering ervaren en daardoor zelfs interesse in jouw woning verliezen. Na de bezichtiging brengen onze makelaars altijd verslag aan jou uit. Zo blijf je betrokken bij de verkoop van je woning en weet je of je een bod kunt verwachten.

Onderhandelingen

Zijn er één of meerdere biedingen op jouw woning gedaan? Dan kunnen de onderhandelingen beginnen. Ook het onderhandelen over de prijs kan je het beste overlaten aan de makelaars van Bentum Dragtstra. Onze ervaren makelaars weten wat jouw woning moet opbrengen en zorgen ervoor dat jij de hoogst mogelijke prijs voor jouw woning ontvangt. Ook het regelen van de ontbindende voorwaarden, de datum van levering en andere belangrijke zaken zijn bij onze makelaars in goede handen. Onze makelaars zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen wat betreft de verkoop van jouw woning en adviseren je graag bij het maken van belangrijke beslissingen.

Het ondertekenen van de koopakte

Nadat beide partijen een overeenstemming over de prijs hebben bereikt, kan de koopovereenkomst worden opgesteld. In de koopovereenkomst staan alle gemaakte afspraken beschreven. Het is belangrijk dat je de koopovereenkomst goed doorleest, voordat je deze tekent, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Jouw Bentum Dragtstra makelaar stelt de koopovereenkomst op. Heb je vragen over de koopovereenkomst? Neem gerust contact op met jouw Bentum Dragtstra makelaar voor meer informatie en advies.

Het bezoek aan de notaris

Alle relevante stukken zoals de koopakte die is ondertekent en een kopie van jouw id-bewijs gaan naar de notaris. De notaris stelt vervolgens een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering ontvang je van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Op de dag van levering ga je samen met jouw Bentum Dragtstra makelaar naar de notaris. Als de akte van levering is ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster, ben je officieel niet meer de woningeigenaar. De koper betaalt op het in de leveringsakte vastgestelde tijdstip de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die je achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten.

Een woning verkopen in Emmen: de doelgroepen

Wil jij jouw huis te koop aanbieden in Emmen? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende potentiële kopers. Potentiële kopers zijn gemakkelijk te verdelen in twee groepen: De lokale bevolking van Emmen en omgeving en mensen van buiten de streek. Potentiële kopers van buiten de streek zijn vaak pensionado’s vanuit de randstad die op zoek zijn naar een rustigere woonomgeving. In Emmen en omgeving is veel natuur te vinden. Daarnaast zijn er allerlei wandel- en fietsroutes, die langs de prachtigste plekjes leiden. Emmen ligt bovendien vlak bij de Duitse grens, waardoor uitjes naar Duitsland gemakkelijk te realiseren zijn.

Voor veel mensen uit de randstad is Emmen een aantrekkelijke omgeving met veel voordelen. Het voordeel van jouw woning verkopen aan mensen uit te randstad is bovendien dat zij gewend zijn om meer geld te betalen voor een woning, waardoor je vaak een hoger bedrag voor jouw woning ontvangt. Het is verstandig om tijd te investeren in deze doelgroep. Via social media zijn potentiële kopers uit de randstad vandaag de dag steeds gemakkelijker te bereiken. Door reclamecampagnes op te zetten waarin mensen op leeftijd en woonplaats worden geselecteerd en gericht te adverteren vergroot je de kans om jouw woning te verkopen aan mensen uit de randstad en ontvang jij een mooi bedrag voor jouw huidige woning. Wil jij jouw huis te koop zetten in Emmen? De makelaars van Bentum Dragtstra zijn je graag van dienst.

Contact, informatie en advies

Heb je vragen over onze diensten, ben je op zoek naar meer informatie of wil je meer weten over een huis verkopen in Emmen? Voor meer informatie en advies kan je altijd contact met ons opnemen. Contact opnemen kan telefonisch en/of via het onderstaande contactformulier. Wij staan je graag te woord.

hero image

Bentum Dragtstra makelaars

Sterrenkamp 1 b 7811 HA Emmen